Zilverwater hond

Zilverwater hond

Wat is zilverwater voor je hond?

Zilverwater hond wordt ook wel colloïdaal zilver genoemd. Het is in de meeste gevallen vloeibaar maar kan ook als zalf gekocht worden. Zilverwater hond is water dat bestaat uit kleine stukjes zilver. Het is het resultaat van een elektrische vonk tussen twee zilveren elektroden ondergedompeld in water. Het is een natuurlijk middel dat genezend kan werken voor honden. Vooral vanwege zijn zuiverende eigenschappen is het nog steeds een geneesmiddel waar mensen op terugvallen. Als je voornemens bent om dit middel te gaan gebruiken, informeer dan altijd eerst bij je dierenarts.

Ook bij mensen werd zilverwater jarenlang als geneesmiddel gebruikt. Pas toen antibiotica uitgevonden werd, nam de populariteit van colloïdaal zilver af. Inmiddels wordt zilverwater niet meer aangeboden in Europa voor inwendig gebruik, dit geldt voor mensen en dieren.

Zilverwater hond kwaliteit

Zilverwater hond kwaliteit kun je zien aan de gele kleur. Er zijn veel verschillende soorten zilverwater op de markt dus het is belangrijk dat je goed uitzoekt welke je neemt voor je hond. Goed zilverwater heeft een gele kleur dat veel lijkt op de kleur van een citroen. Waarom geel? Zilveratomen weerkaatsen licht en daardoor zul je zien dat het water geel is. Kijk daar dus goed naar.

Colloïdaal zilver hond dosering

De colloïdaal zilver hond dosering is lastig precies aan te geven. Voor inwendig gebruik mag hier niets over vermeld worden en voor uitwendig gebruik hangt het af van:

  • Kwaliteit van het zilverwater;
  • De te genezen plek;
  • Het type dier;
  • Het gewicht van het dier.

Waar kun je zilverwater voor gebruiken?

Waar kun je zilverwater voor gebruiken, nou ondanks dat het niet bewezen is zijn er veel baasjes die met name huidproblemen hebben weten op te lossen na het gebruik van zilverwater. 

Wat is zilver water hond?

Zilver water is een veterinair geneesmiddel dat bestaat uit water met kleine stukjes zilver er in.

Waar kun je zilverwater hond kopen?

Als je zilverwater wilt kopen kun je dit het beste vragen aan je dierenarts. Zij kunnen je het beste verder helpen.

Hoe lang kun je zilverwater hond bewaren?

Zilverwater is meestal tussen de drie en zes maanden houdbaar. Om het exacte antwoord te krijgen kun je het beste navraag doen bij je dierenarts.

Andere interessante weetjes

Mogen honden aardbeien?

Mag een hond appel?

Mag een hond komkommer?

Mag een hond tomaat?