Mogen konijnen spinazie?

Spinazie blaadjes

Mogen konijnen spinazie?

Nee konijnen mogen geen spinazie. Het is algemeen bekend dat spinazie rijk is aan voedingsstoffen, maar het is niet geschikt als hoofdvoeding voor konijnen. Hoewel konijnen in sommige gevallen kleine hoeveelheden spinazie kunnen eten, wordt het over het algemeen afgeraden om het aan konijnen te geven vanwege het hoge gehalte aan oxalaten. Oxalaten kunnen zich in het lichaam van het konijn ophopen en nierproblemen veroorzaken.

Hoog gehalte calcium

Spinazie bevat ook een hoog gehalte aan calcium, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen bij konijnen, zoals blaasstenen. Daarom wordt het aanbevolen om groenten met een lager calciumgehalte te geven, zoals selderij, peterselie, boerenkool, wortels en andere bladgroenten.

Konijnen mogen geen spinazie
Het is beter om konijnen geen spinazie te geven.

Beperk hoeveelheid groenten

Het is belangrijk om de hoeveelheid groenten die je konijn eet te beperken tot ongeveer één tot twee kopjes per dag, afhankelijk van de grootte van het konijn. Zorg er ook voor dat je nieuwe voedingsmiddelen geleidelijk introduceert om maagdarmproblemen te voorkomen. Raadpleeg altijd een dierenarts die gespecialiseerd is in konijnen als je twijfels hebt over welke groenten geschikt zijn voor het dieet van je konijn.

Dit zijn artikelen die ook interessant voor jou kunnen zijn

Mag een konijn aardbei?

Mag een konijn ananas?

Mag een konijn appel?

Mag een konijn banaan?

Mag een konijn bloemkool?

Mogen konijnen broccoli?

Mag een konijn munt?

Mag een konijn peterselie?

Mag een konijn rucola?

Mag een konijn witlof?