Hoe oud wordt een hamster?

hamster

Het is als eigenaar van een hamster interessant om te weten hoe oud een hamster wordt. We behandelen de meest voorkomende soorten hamsters in dit artikel waarbij we de leeftijd benoemen.

Hoe oud wordt een Syrische hamster of goudhamster?

Goudhamster leeftijd
Een goudhamster wordt ook wel Syrische hamster genoemd.

Een Syrische hamster wordt gemiddeld 1,5 tot 3 jaar oud. Een goudhamster is een andere benaming voor Syrische hamster en de gemiddelde leeftijd hiervoor is dus hetzelfde.

Hoe oud wordt een Russische dwerghamster?

Russische dwerghamster
Een Russische dwerghamster is een populair huisdier in Nederland.

De Russische dwerghamster wordt gemiddeld 1,5 tot 2,5 jaar oud. Er zijn uitzonderingen bekend waar de Russische dwerghamster een leeftijd van ruim 3 jaar haalt.

Hoe oud wordt een Campbelli dwerghamster?

Campbelli hamster
Een Campbelli dwerghamster is moeilijk te onderscheiden van een Russische dwerghamster.

Een Campbelli dwerghamster wordt gemiddeld 2 tot 3 jaar oud. Er zijn altijd uitschieters, dat betekent dat de Campbelli dwerghamster zowel ouder als minder oud kunnen worden.

Hoe oud wordt een Roborovski dwerghamster?

Roborovski hamster
De Roborovski dwerghamster leeft in het wild in de woestijn van Mongolië.

De Roborovski dwerghamster wordt gemiddeld 2 tot 3 jaar oud. De Roborovski dwerghamster wordt ook woestijndwerghamster genoemd.

Hoe oud wordt een Chinese dwerghamster?

Chinese dwerghamster
De Chinese dwerghamster komt in het wild voor in het noorden van China.

De Chinese dwerghamster wordt gemiddeld 2 tot 3 jaar oud. Er zijn exemplaren die deze leeftijd overstijgen maar er zijn ook voorbeelden die de leeftijd van 2 jaar niet halen.

We hopen dat je op deze manier een duidelijk overzicht hebt van de gemiddelde leeftijden van 5 populaire hamster soorten. We hebben antwoord gegeven op de vraag: Hoe oud wordt een hamster?

Algemene informatie over de hamster

Hamsters zijn schattige knaagdieren die behoren tot de familie Cricetidae. Ze zijn populair als huisdieren vanwege hun kleine formaat en vriendelijke karakter. Hamsters hebben een nachtelijke levensstijl en zijn van nature solitair. Ze hebben een uitstekend reukvermogen en gebruiken hun wangzakken om voedsel te verzamelen en veilig naar hun nest te vervoeren.

Verder moeten hamsters, om hun tanden gezond te houden, regelmatig knagen. Met de juiste verzorging en een gezond dieet kunnen hamsters een levensverwachting hebben van 1,5 tot 4 jaar, afhankelijk van de soort en de omstandigheden. Als huisdier vereisen hamsters een ruime kooi, goed voedsel en regelmatige dierenartscontroles om een lang en gelukkig leven te leiden.