Nova scotia duck tolling retriever hond

Een Nova Scotia Duck Tolling Retriever hond op het gras

De herkomst van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever ligt in Canada. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever hond wordt ook wel Toller hond genoemd. Een andere benaming is Nova Scotia hond. Deze namen worden veelvuldig gebruikt omdat dit eenvoudiger uit te spreken is. De hond is ooit door Europese kolonisten meegenomen naar Canada om daar te dienen als jachthond. Het gaat dan specifiek om een provincie in het oosten van Canada: Nova Scotia. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever werd voornamelijk ingezet voor de jacht op eenden. De pluimstaart van de Toller hond werd gebruikt om in het water of in het hoge gras er bovenuit te steken. De pluimstaart trekt eenden aan en zodra de eenden kwamen, konden deze worden afgeschoten door de jagers. De Nova Scotia hond dient de neergeschoten eend op te halen en te brengen naar de jager. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het echte waterliefhebbers zijn, aangezien hij hier sinds zijn introductie in Canada al mee in aanraking komt. De Nova Scotia hond is een middelgrote hond.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever hond karakter

Een Nova Scotia Duck Tolling Retriever hond in het bos
Een Nova Scotia Duck Tolling Retriever hond.

Het karakter van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever herbergt voornamelijk vriendelijke en sociale eigenschappen. De Toller hond is een vriendelijke hond die heel veel van beweging houdt. Ze zijn gefokt voor de eendenjacht en ze brengen deze eenden terug naar zijn baas. Dit is ook de reden dat ze goed kunnen apporteren. De Nova Scotia hond kan zowel in het water als op het land goed apporteren. De hond is zo fanatiek, beweeglijk en gehoorzaam dat deze ideaal is voor hondensporten. Hondensporten als fly-ball of agility zijn ideaal voor deze viervoeter. Bovendien is de Toller hond erg attent en opgewekt. Daardoor is het ook een graag geziene hond. Bij het karakter van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever zijn intelligentie en gehoorzaamheid ook inbegrepen. Deze combinatie maakt het ook dat ze veel uitdaging nodig hebben en graag apporteren. Bij het karakter van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever telt ook dat de hond sociaal is.

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever en andere dieren

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever kan goed omgaan met andere dieren. In de regel geldt wel dat hoe eerder in zijn leven deze gewenning plaatsvindt, hoe minder problemen zullen voorkomen. Over het algemeen is de Toller hond respectvol richting ander honden en zullen ze niet vervelend of agressief doen. De Nova Scotia hond is een jachthond maar kan goed omgaan met katten of andere huisdieren. Hierbij is het wederom belangrijk dat ze op jonge leeftijd gesocialiseerd worden met de andere huisdieren. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever gaat geduldig om met andere huisdieren.

Hoe oud wordt een Toller hond?

Een Toller hond kan wel tot 14 jaar oud worden.

Hoe ziet een Nova Scotia Duck Tolling Retriever er uit?

Een Nova Scotia Duck Tolling Retriever  is altijd rood of oranje. De staart heeft een wit puntje of pluimpje. Op die manier kon de Nova Scotia hond eenden lokken zodat de jagers deze konden afschieten. De borst heeft net als de staart ook een witte tekening. Dit heeft niets te maken met jacht doeleinden. Deze viervoeter is een middelgrote hond. De schouderhoogte bij een teef is zo’n 45 tot 48 centimeter en voor een Reu is de schouderhoogte tussen de 48 en 51 centimeter.

Hoe zwaar is een Nova Scotia Duck Tolling Retriever hond?

Een gezonde Toller hond teef weegt tussen de 17 en 20 kilo. Een gezonde reu weegt tussen de 20 en 23 kilo.

Andere honden rassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *