New English Bulldog

New English Bulldog

Allereerst is de New English Bulldog een fascinerend ras dat de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen. Met zijn unieke kenmerken en persoonlijkheid heeft deze moderne variant op de klassieke Engelse Bulldog de harten van hondenliefhebbers over de hele wereld veroverd. In dit artikel duiken we in de geschiedenis, het karakter, de verzorging en de belangrijkste verschillen tussen de Old English Bulldog en de New English Bulldog, inclusief de geliefde blauwe variant. Laten we dus in de boeiende wereld van de New English Bulldog duiken!

De Geschiedenis van de New English Bulldog

Deze hond staat ook wel bekend als de Neo Bulldog, is een ras dat is ontstaan door zorgvuldige fok en selectie. De oorsprong ervan kan worden herleid tot de Old English Bulldog, een werkhond die in de 18e eeuw in Engeland voornamelijk werd gebruikt voor het stierenvechten. Echter, toen deze sport in het begin van de 19e eeuw werd verboden, begon de populariteit van de Old English Bulldog af te nemen.

Met de tijd gingen enthousiastelingen en toegewijde fokkers op zoek naar manieren om de unieke kenmerken van de Old English Bulldog te behouden, terwijl ze het ras aanpasten aan de veranderende tijden. Het doel was om een gezondere, meer evenwichtige en gezinsvriendelijke Bulldog te creëren die zou gedijen als een metgezel in plaats van als een vechthond. Door zorgvuldige selectie en kruisingen met andere rassen, zoals de Mopshond en de Staffordshire Bull Terriër, werd de New English Bulldog geboren.

Karakter New English Bulldog

De New English Bulldog staat bekend om zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter. Dit ras is ongelooflijk loyaal aan zijn familie en vormt vaak sterke banden met zijn menselijke metgezellen. Ze worden vaak omschreven als zachte reuzen met een kalme en geduldige aard. Ondanks hun intimiderende uiterlijk zijn New English Bulldogs over het algemeen goedaardig. Ze kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren wanneer ze op de juiste manier gesocialiseerd worden.

Een opvallend kenmerk van de New English Bulldog is zijn aanpassingsvermogen. In tegenstelling tot hun voorouders zijn deze honden niet agressief of strijdlustig. Ze hebben een relaxter temperament en zijn tevreden met een rustige levensstijl. Desalniettemin is regelmatige lichaamsbeweging en mentale stimulatie nog steeds belangrijk om ze gezond te houden en gewichtstoename te voorkomen. New English Bulldogs hebben namelijk de neiging om aan te komen.

Engelse bulldog in beweging
Een New English Bulldog kan snel in gewicht toenemen, geef de hond dus voldoende beweging.

De Verzorging van je New English Bulldog

Als het gaat om de verzorging van een New English Bulldog, zijn er een paar belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden:

1. Vachtverzorging:

New English Bulldogs hebben een korte, gladde vacht die weinig verzorging vereist. Regelmatig borstelen met een zachte borstel helpt hun vacht schoon en vrij van losse haren te houden. Bovendien is regelmatige reiniging van de plooien in hun gezicht essentieel om huidirritaties en infecties te voorkomen.

2. Beweging:

Hoewel New English Bulldogs geen honden zijn met veel energie, hebben ze nog steeds dagelijkse beweging nodig om gezond te blijven en mentaal gestimuleerd te worden. Dagelijkse wandelingen en interactieve speelsessies zijn meestal voldoende om aan hun bewegingsbehoeften te voldoen.

3. Gezondheid:

Net als alle hondenrassen zijn New English Bulldogs vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen. Enkele veelvoorkomende gezondheidsaandoeningen bij dit ras zijn heupdysplasie, cherry eye en ademhalingsproblemen. Regelmatige dierenartscontroles, een uitgebalanceerd dieet en een geschikt bewegingspatroon zijn essentieel voor het behoud van hun algehele gezondheid en welzijn.

New English Bulldog blue

Een van de meest gewilde varianten van de New English Bulldog is de “blauwe” of “blue” Bulldog. Deze term verwijst naar de kleur van de vacht, die een verdunde grijzig-blauwe tint heeft. De blauwe kleur ontstaat door een recessief gen en wordt als zeldzaam en uniek beschouwd.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel de blauwe kleur visueel opvallend is, dit geen invloed heeft op het temperament of de gezondheid van de hond. De zorg en behoeften van een blauwe New English Bulldog zijn hetzelfde als die van elke andere kleurvariant binnen het ras.

New English Bulldog Blue
Een Blue New English bulldog met een overheersend blauw grijze tint.

New English Bulldog Prijzen en Beschikbaarheid

De prijs van een New English Bulldog kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de reputatie van de fokker, de stamboom van de hond en de regio waarin je woont. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs tussen de €2.000 en €4.000 voor een New English Bulldog puppy.

Bij het zoeken naar een betrouwbare fokker is het belangrijk om onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat ze de gezondheid en het welzijn van hun honden vooropstellen. Betrouwbare fokkers zullen de juiste documentatie, gezondheidsverklaringen en een ondersteunende omgeving voor hun puppy’s verstrekken.

Het Verschil tussen de Old English Bulldog en de New English Bulldog

Hoewel de Old English Bulldog en de New English Bulldog een gemeenschappelijke afstamming hebben, zijn er toch duidelijke verschillen tussen de twee:

Old English Bulldog:

  • Oorspronkelijk gefokt voor stierenvechten
  • Hoger op de poten
  • Robuustere bouw en meer gespierd
  • Vaker voorkomende gezondheidsproblemen

New English Bulldog:

  • Specifiek gefokt als gezelschapshond
  • Vriendelijker en meer geschikt als gezinshond
  • Iets kleiner en compacter van formaat
  • Minder kans op gezondheidsproblemen

De New English Bulldog is gericht op het behouden van de karakteristieke uiterlijke kenmerken van de bulldog, maar dan met een vriendelijker en zachtaardiger temperament. Door zorgvuldige selectie en fokprogramma’s zijn de gezondheidsproblemen die vaak voorkwamen bij de Old English Bulldog verminderd, waardoor de New English Bulldog over het algemeen een sterker en gezonder ras is.

New English Bulldog Puppies

Als je overweegt om een New English Bulldog puppy in je leven te verwelkomen, zijn hier enkele belangrijke punten om te overwegen:

1. Verantwoordelijke Fokkers:

Het is essentieel om een gerenommeerde en verantwoordelijke fokker te vinden wanneer je op zoek bent naar een New English Bulldog puppy. Zorg ervoor dat de fokker de gezondheid van de ouderhonden kan aantonen, evenals de nodige medische controles en vaccinaties voor de puppy’s.

2. Socialisatie:

Begin zo vroeg mogelijk met de socialisatie van je New English Bulldog puppy. Blootstelling aan verschillende situaties, mensen en andere dieren zal helpen om een evenwichtig en goed aangepast volwassen hond te creëren.

3. Zindelijkheidstraining:

Start direct met de zindelijkheidstraining zodra je de puppy in huis hebt. Geduld, consistentie en beloningen zullen helpen bij het succesvol zindelijk maken van je New English Bulldog.

4. Opleiding en Gehoorzaamheid:

De New English Bulldog is intelligent en staat open voor training. Positieve versterking en beloning gebaseerde trainingsmethoden werken het beste voor dit ras. Het inschakelen van een professionele hondentrainer kan nuttig zijn, vooral als je geen ervaring hebt met het trainen van honden.

Als je deze richtlijnen volgt en je New English Bulldog puppy met liefde en zorg omringt, zul je een trouwe en aanhankelijke metgezel hebben die jarenlang plezier en geluk in je leven zal brengen.

Een New English Bulldog liggend
Een New English Bulldog heeft een teruggetrokken snuit.

De New English Bulldog: een leuke hond

De New English Bulldog heeft zich snel een plek veroverd in de harten van hondenliefhebbers over de hele wereld. Met zijn unieke uiterlijk, vriendelijke karakter en gezondere bouw, is dit ras een moderne favoriet geworden voor gezinnen en individuen die op zoek zijn naar een gezelschapshond met een beetje een stoere uitstraling.

Of je nu valt voor de charmante blauwe variant of de klassieke kleuren, de New English Bulldog zal je zeker betoveren met zijn aanhankelijkheid, loyaliteit en unieke persoonlijkheid. Zorg ervoor dat je het ras goed begrijpt voordat je een puppy in huis haalt, en wees bereid om tijd, energie en liefde te investeren om een gelukkige en gezonde hond te krijgen.

Kies voor de New English Bulldog en geniet van een leven vol avonturen, knuffels en onvoorwaardelijke liefde met deze prachtige metgezel aan je zijde!