Boston terriër

Boston terriër op het strand

De herkomst van de Boston terriër ligt in Amerika. Het hondenras is hier ooit gekruist. Het gaat om een kruising tussen een Engelse bulldog en een witte Engelse terriër. Een Boston terriër is een middelgrote hond en een echte gezinshond.

De Boston terriër is geen hond waarmee je lange wandelingen hoeft te maken. Hij is wel actief maar houdt van korte inspanningen. Hij is echt een maatje van het gezin. Bij voorkeur gaat de hond altijd met je mee, waar je ook naar toe gaat. Omdat ze zo gek zijn op hun baasje en op hun gezin, zijn ze gemakkelijk te trainen. Het is dus niet alleen heel goed gezelschap maar je kunt ze ook veel leren.

Doorgaans zijn Boston terriërs wel waaks maar ze blaffen niet vaak. Door hun zelfverzekerdheid zullen ze niet terug deinzen maar je mag ook niet verwachten dat ze je bezit met hun leven beschermen, want dat doen ze meestal niet. Daar speelt ook de opvoeding een grote rol in.

Het is een hondenras dat liever niet alleen is. Als het even kan gaat de Boston terriër de hele dag met je mee. Hij houdt er van om lekker met zijn gezin te spelen en kan dit de hele dag vol houden. Het is dan ook geen hond die veel in de bench wil zijn. Boston terriërs snurken tijdens het slapen doordat ze een korte snuit hebben.

Boston terriër karakter

Boston terriër kop
De kop van een Boston terriër

Het karakter van de Boston terriër is erg positief. Het is een slimme hond die je veel kunt leren. Daarbij is hij altijd enthousiast en houdt van mensen. De hond is bijna altijd vrolijk en is graag bij je. Het is daarom ook een echte gezelschapshond. De Boston terriër is zelfverzekerd en niet bang. Ze zijn bereid te waken maar dit gaat niet ten koste van alles. Ze zijn ook erg speels. Het is bij de opvoeding belangrijk dat met de hond op een evenwichtige manier gecommuniceerd wordt. Hij is gevoelig voor de intonaties van de stem van het baasje en daar dient ook rekening mee gehouden te worden.

Boston terriër en andere dieren

De Boston terriër kan goed opschieten met andere honden. Het is geen moeilijke hond in de omgang. Ook zijn katten vaak geen probleem. Hierbij is het wel verstandig om de hond op jonge leeftijd te laten wennen aan katten zodat ze nooit problemen met elkaar zullen hebben. Dit hondenras heeft een hoge tolerantiegraad. Dat betekent dat het niet gauw zal uithalen wanneer het hem niet bevalt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de hond graag bij kinderen is en hier heel goed mee om kan gaan. Dit levert zelden problemen op. Echter dien je nooit kinderen alleen te laten bij een hond, ongeacht het ras.

Hoe oud wordt een Boston Terriër?

Een Boston terriër wordt gemiddeld 13 tot 15 jaar oud.

Hoe ziet een Boston terriër er uit?

Een Boston terriër is een middelgrote hond en heeft een kortharige vacht. De vacht is glanzend en heeft meestal een zwart witte kleur. Het kan ook dat de vacht een gestroomde tekening heeft. Beide types worden bij dit hondenras goedgekeurd. Het is belangrijk de oren goed schoon gehouden worden en de nagels regelmatig kort worden geknipt.

Hoe groot is een Boston Terriër?

Een Boston terriër krijgt een schofthoogte van ongeveer 40 centimeter. Het gewicht van de Boston terriër  mag bij een volwassen exemplaar niet boven de 11 kilogram liggen.

Hoe lang groeit een Boston Terriër?

Een volwassen Boston Terriër heeft een schofthoogte van ongeveer 40 centimeter. Hij zal in de regel niet meer dan 11 kilogram mogen wegen. Er zijn honden die van deze standaarden afwijken maar als deze afwijking te groot is kan dit op problemen duiden.

Wat eet een Boston Terriër?

Een Boston terriër eet vleesrijk voedsel. De hond behoeft geen plantaardig voedsel. Het kan hier gaan om brokken of om natvoer. Het zijn allebei opties. Doorgaans kan het verstandig zijn om hierin af te wisselen waarbij je voornamelijk droogvoer geeft en af en toe natvoer. Het is ook mogelijk om de Boston terriër volledig op vers vlees te zetten maar hier zijn de meningen over verdeeld.

Kunnen Boston Terriërs zwemmen?

Niet alle Boston terriërs kunnen zwemmen. Er zijn honden die het niet prettig vinden en in paniek raken wanneer ze in het water zijn. Doorgaans kunnen de honden het wel leren. Als dit de wens is dan kun je de hond het beste als pup af aan langzaam aan water laten wennen.

Wat is het verschil tussen een Franse bulldog en Boston Terriër?

Het verschil tussen de Franse Bulldog en de Boston terriër ligt vooral in de kleuren en de herkomst. De Franse bulldog is er in veel verschillende kleuren terwijl de Boston terriër gestroomd dient te ziijn of zwart met witte aftekeningen. Ondanks dat beide hondenrassen dezelfde voorouder hebben, de Engelse Bulldog, zijn beide rassen op verschillende plekken ontstaan. De Franse bulldog is ontstaan in Frankrijk en de Boston Terriër in Amerika.