Boston terrier

Boston terriër op het strand

De Boston Terrier is een charmant en speels hondenras dat bekend staat om zijn levendige persoonlijkheid en opvallende uiterlijk. Met hun kenmerkende grote ogen en compacte lichaamsbouw zijn Boston Terriers geliefd bij hondenliefhebbers over de hele wereld. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het karakter van de Boston Terrier, de ervaring van het opvoeden van een Boston Terrier-puppy, waar je een betrouwbare fokker kunt vinden en de voor- en nadelen van het bezitten van een Boston Terrier.

Karakter van de Boston Terrier

De Boston Terrier staat bekend om zijn vriendelijke en vrolijke karakter. Ze zijn intelligent, aanhankelijk en hebben een grote liefde voor hun menselijke gezin. Dit ras staat erom bekend goed overweg te kunnen met kinderen en andere huisdieren, waardoor ze uitstekende familiehonden zijn. Ze zijn over het algemeen gemakkelijk te trainen vanwege hun slimheid en leergierigheid.

Belangrijke kenmerken van het karakter van de Boston Terrier zijn:

 • Liefdevol en aanhankelijk naar hun eigenaren
 • Sociaal en vriendelijk met mensen en andere dieren
 • Speels en levendig, altijd klaar voor een spelletje
 • Alert en waakzaam, hoewel ze niet overdreven blafferig zijn
 • Intelligent en snel te trainen
Boston terrier pup
Een Boston terrier pup is schattig maar moet goed opgevoed worden.

Een Boston Terrier Pup Verwelkomen

Het verwelkomen van een Boston Terrier-puppy in je huis is een spannende en lonende ervaring. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden bij het opvoeden van een Boston Terrier-pup:

Socialisatie

Vroege socialisatie is essentieel voor het ontwikkelen van een evenwichtige Boston Terrier. Zorg ervoor dat je pup kennismaakt met verschillende mensen, dieren en situaties om vertrouwen en vriendelijk gedrag te bevorderen. Neem je pup mee naar puppycursussen en laat hem wennen aan alledaagse geluiden en omgevingen.

Zindelijkheidstraining

Net als bij andere hondenrassen, vereist zindelijkheidstraining geduld en consistentie. Maak gebruik van positieve bekrachtigingstechnieken zoals beloningen en lof wanneer je pup buiten zijn behoefte doet. Maak een vast schema voor het uitlaten en breng je pup regelmatig naar de aangewezen plek.

Gehoorzaamheidstraining

Vanwege hun intelligentie en bereidheid om te behagen, reageren Boston Terriers goed op gehoorzaamheidstraining. Maak gebruik van positieve beloningen en korte, leuke trainingssessies om basiscommando’s aan te leren, zoals zitten, liggen en hierkomen. Vergeet niet om consistent te zijn en geduldig te blijven tijdens het trainingsproces.

Betrouwbare Boston Terrier Fokkers

Het vinden van een betrouwbare fokker is van cruciaal belang bij het aanschaffen van een gezonde Boston Terrier-pup. Hier zijn enkele tips om een goede fokker te vinden:

Onderzoek

Voer grondig onderzoek uit naar verschillende fokkers en lees beoordelingen van vorige klanten. Zoek naar fokkers die bekend staan om het fokken van gezonde en goed gesocialiseerde puppy’s. Een gerenommeerde fokker zal graag al je vragen beantwoorden en je rondleiden in de omgeving waar de puppy’s worden grootgebracht.

Gezondheidstests

Een verantwoordelijke fokker voert gezondheidstests uit op hun fokhonden om ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van erfelijke aandoeningen die vaak voorkomen bij Boston Terriers, zoals ademhalingsproblemen en oogproblemen. Vraag de fokker naar de gezondheidsgeschiedenis van de ouderhonden en vraag om bewijs van gezondheidstests.

Contract en Garantie

Een goede fokker zal een contract aanbieden dat de verantwoordelijkheden van beide partijen duidelijk vastlegt. Ze zullen ook vaak een gezondheidsgarantie bieden voor de puppy’s om ervoor te zorgen dat je een gezonde en goed verzorgde pup krijgt.

Voor- en Nadelen van het Bezitten van een Boston Terrier

Het bezitten van een Boston Terrier heeft verschillende voordelen, maar er zijn ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

Voordelen

 • Vriendelijk en aanhankelijk gezelschap
 • Geschikt voor gezinnen met kinderen en andere huisdieren
 • Intelligent en gemakkelijk te trainen
 • Matige lichaamsbeweging vereist
 • Gemakkelijk te verzorgen vacht

Nadelen

 • Kan gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen
 • Heeft aandacht en interactie nodig, anders kunnen ze zich vervelen
 • Kan enigszins eigenwijs zijn, wat consistentie in training vereist
 • Sommige individuen kunnen gevoelig zijn voor warm weer vanwege hun korte snuit
Boston terrier
Een Boston terrier is een geweldige aanvulling op je leven.

Boston Terriers Blue

Boston Terriers Blue verwijst naar Boston Terriers met een blauwe vacht. Deze vachtvariant is eigenlijk een zeldzame kleurmutatie en heeft geen invloed op het karakter of de gezondheid van de hond. Boston Terriers met een blauwe vacht hebben een grijze tint, die varieert van licht tot donkerblauw.

Het is belangrijk op te merken dat de American Kennel Club (AKC), de belangrijkste rasstandaardorganisatie, de blauwe kleur niet erkent als een geldige kleur voor Boston Terriers. Dit betekent dat Boston Terriers met een blauwe vacht niet kunnen deelnemen aan conformatieshows of erkende fokprogramma’s.

Het fokken van blauwe boston terriers is omstreden, omdat het fokken op kleur in plaats van gezondheid en rasstandaard kan leiden tot gezondheidsproblemen. Sommige fokkers die zich specialiseren in de blauwe kleur doen extra gezondheidstests om ervoor te zorgen dat ze gezonde puppy’s fokken.

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een Boston Terrier met een blauwe vacht, is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn en grondig onderzoek te doen naar de reputatie en ethiek van de fokker. Zorg ervoor dat ze zich inzetten voor de gezondheid en het welzijn van hun honden, ongeacht de kleur van de vacht.

Boston terriër en andere dieren

De Boston terriër kan goed opschieten met andere honden. Het is geen moeilijke hond in de omgang. Ook zijn katten vaak geen probleem. Hierbij is het wel verstandig om de hond op jonge leeftijd te laten wennen aan katten zodat ze nooit problemen met elkaar zullen hebben. Dit hondenras heeft een hoge tolerantiegraad. Dat betekent dat het niet gauw zal uithalen wanneer het hem niet bevalt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de hond graag bij kinderen is en hier heel goed mee om kan gaan. Dit levert zelden problemen op. Echter dien je nooit kinderen alleen te laten bij een hond, ongeacht het ras.

Boston terrier met andere dieren
De Boston terrier kan goed omgaan met andere dieren.

Hoe oud wordt een Boston Terriër?

Een Boston terriër wordt gemiddeld 13 tot 15 jaar oud.

Hoe ziet een Boston terriër er uit?

Een Boston terriër is een middelgrote hond en heeft een kortharige vacht. De vacht is glanzend en heeft meestal een zwart witte kleur. Het kan ook dat de vacht een gestroomde tekening heeft. Beide types worden bij dit hondenras goedgekeurd. Het is belangrijk de oren goed schoon gehouden worden en de nagels regelmatig kort worden geknipt.

Hoe groot is een Boston Terriër?

Een Boston terriër krijgt een schofthoogte van ongeveer 40 centimeter. Het gewicht van de Boston terriër  mag bij een volwassen exemplaar niet boven de 11 kilogram liggen.

Hoe lang groeit een Boston Terriër?

Een volwassen Boston Terriër heeft een schofthoogte van ongeveer 40 centimeter. Hij zal in de regel niet meer dan 11 kilogram mogen wegen. Er zijn honden die van deze standaarden afwijken maar als deze afwijking te groot is kan dit op problemen duiden.

Wat eet een Boston Terriër?

Een Boston terriër eet vleesrijk voedsel. De hond behoeft geen plantaardig voedsel. Het kan hier gaan om brokken of om natvoer. Het zijn allebei opties. Doorgaans kan het verstandig zijn om hierin af te wisselen waarbij je voornamelijk droogvoer geeft en af en toe natvoer. Het is ook mogelijk om de Boston terriër volledig op vers vlees te zetten maar hier zijn de meningen over verdeeld.

Boston terrier zittend
Een Boston terrier houdt van vleesrijk voedsel.

Kunnen Boston Terriërs zwemmen?

Niet alle Boston terriërs kunnen zwemmen. Er zijn honden die het niet prettig vinden en in paniek raken wanneer ze in het water zijn. Doorgaans kunnen de honden het wel leren. Als dit de wens is dan kun je de hond het beste als pup af aan langzaam aan water laten wennen.

Wat is het verschil tussen een Franse bulldog en Boston Terriër?

Het verschil tussen de Franse Bulldog en de Boston terriër ligt vooral in de kleuren en de herkomst. De Franse bulldog is er in veel verschillende kleuren terwijl de Boston terriër gestroomd dient te ziijn of zwart met witte aftekeningen. Ondanks dat beide hondenrassen dezelfde voorouder hebben, de Engelse Bulldog, zijn beide rassen op verschillende plekken ontstaan. De Franse bulldog is ontstaan in Frankrijk en de Boston Terriër in Amerika.

Andere artikelen die voor jou interessant kunnen zijn

Boomer hond

Heidewachtel hond

Mopshond

Shar pei hond